30
syys

Aktiivinen talvella

Talvella on aina niin kylmä ja päivät ovat niin lyhyitä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi vaipua horrokseen kuin murmelin ja istua sisällä lämpimässä. Tänään haluaisimme antaa sinulle muutamia esimerkkejä siitä, miten voit selviytyä talven yli erilaisilla aktiviteeteilla, joissa on paljon vaihtelua ja hauskuutta. Pidät varmasti erityisesti urheiluvihjeistämme. Ja vielä parempi, lyö vetoa urheilusta NetBetissä.

Talviurheilu ja liikunta luonnossa

Lumipeite, polveen ulottuva lumi – nämä ovat ihanteelliset olosuhteet päästä suksien selkään ja tutustua ulkoilmaan. Kylmä ilma virkistää, ja liikunta tekee hyvää keholle ja immuunijärjestelmälle. Mutta voit myös tutustua ympäristöön aivan uudella tavalla kävellen. Metsät, niityt ja pellot säteilevät talvella aivan erilaista tunnelmaa. Koska puissa ei ole lehtiä, näet paljon kauemmas. Pienellä tuurilla voit myös tarkkailla eläimiä.

Tee päiväretkiä

Jos katto putoaa kotona päähän, voit myös hypätä autoon ja lähteä päiväretkelle. Aina ei ole mahdollisuutta eikä varsinkaan aikaa tutustua uusiin paikkoihin. Joskus kannattaa vain ottaa aikaa, sillä uusiin paikkoihin ja kaupunkeihin tutustuminen on hyvin opettavaista, ja tuntuu hyvältä lähteä ulos ja nähdä jotain erilaista kuin arki.

Vieraile museoissa ja gallerioissa

Suomella on pitkä ja tapahtumarikas historia, ja siitä on hyvä muistuttaa itseään säännöllisesti, jotta tietää, mistä on tulossa. Silloin on mukavaa mennä museoon. Myös aluehistoria on hyvin mielenkiintoista, ja näissä museoissa oppii yleensä enemmän kuin luulisi. Mutta ei ole vain historiallisia museoita. Luonnon, teknologian ja tieteen kaltaiset aiheet eivät jätä toivomisen varaa. Samoin vierailu galleriassa tai taidenäyttelyssä on rikkaus jokaiselle kulttuurista kiinnostuneelle. Ehkä naapurustossasi on myös linna tai palatsi. Ne saavat historian tuntumaan entistäkin todellisemmalta, ja nämä vanhat, historialliset seinät säteilevät aina jotain erityistä.

(Uuden) kielen oppiminen

Oletko koskaan katsonut ulkomaista elokuvaa alkuperäisessä versiossa tekstityksin, mutta haluaisit ymmärtää elokuvan henkilöitä ilman tekstitystä? Opettele sitten uusi kieli! Mitä ennen piti ostaa kalliita kirjoja jne. varten, voi nyt oppia sohvalta käsin, osittain ilmaisten sovellusten, kuten Duolingon, avulla. Ja kun tunnet itsesi varmaksi uuden kielen kanssa, voit kokeilla sitä mukavasti omassa kodissasi eri sovellusten avulla eri puolilta maailmaa olevien ihmisten kanssa. Tämä ei ainoastaan lisää itsetuntoa ja tekee onnellisemmaksi, vaan myös edistää kulttuurien välistä ymmärrystä.

Aktiivinen talvella

Opi (uusi) instrumentti

Haaveilitko lapsena siitä, että sinusta tulisi rocktähti, mutta et koskaan uskaltanut tai saanut tilaisuutta toteuttaa tätä tavoitetta? Pitkät pimeät talvikuukaudet antavat sinulle riittävästi aikaa saavuttaa ainakin osa unelmasta. Vaikka sinusta ei enää tulisi Jimi Hendrixiä, kitaran, viulun tai minkä tahansa muun instrumentin soittaminen voi piristää synkkiä päiviä. Se on terveellistä aivoille ja sielulle. Useimmat soittimet eivät myöskään ole niin kalliita kuin luulisi. Alkeissoittimia on saatavilla lähes kaikissa soitinryhmissä, myös pieneen kukkaroon.

Laajenna tietämystä ja tule asiantuntijaksi

Talven pitkät illat kutsuvat sinua laajentamaan tietämystäsi. Miksi et voisi olla jonkin aiheen asiantuntija ystäviesi keskuudessa? Hämmästytä ystäväsi ja kollegasi – kuulostaa hyvältä, eikö vain? Sinun ei tietenkään pitäisi tehdä tätä vain tehdäksenne vaikutuksen muihin, vaan yksinkertaisesti uteliaisuuttasi ja löytääksesi vastauksia kysymyksiin, joita olet kysynyt itseltäsi jo pitkään. Olipa kyse urheilusta, kvanttifysiikasta, uskonnosta tai keskiajan taidemaalareista – sillä ei ole väliä. Internet tarjoaa meille tietoa kaikista mahdollisista aiheista ja milloin tahansa. Kuka tietää, millaisen sysäyksen uudet oivalluksesi antavat sinulle.

Jättimäisen iglun rakentaminen

Kun olit lapsi, iglun rakentaminen oli yksi niistä asioista, joita rakastit tehdä. Voit tehdä sen uudestaan, ja miksi et tekisi siitä muutaman koon suurempaa? Riippuen asuinpaikastasi, voit kutsua ystäviäsi ja naapureitasi ja rakentaa Iglon puutarhaan tai puistoon lähellesi. Liikunta raittiissa ilmassa on terveellistä, ja jos rakennat Igloa yhdessä muiden ihmisten kanssa, sinulla on vielä hauskempaa.

Löydä luova ote

Joskus elämä voi olla stressaavaa, ja sinulla on tuskin aikaa ilmaista itseäsi. Talvi antaa meille hieman enemmän vapautta, ja voit käyttää sitä luovuutesi vapauttamiseen. Et uskoisi, kuinka paljon luovaa energiaa meissä on. Ehkä löydät itsestäsi suuren lahjakkuuden. Musiikkia, maalausta, ehkäpä puutaidetta tai jotain aivan muuta. Luovuudellasi ei ole rajoja. Kokeile sitä ja katso, mistä pidät.

 

Tietokonepelit ovat yksi lisävinkki talven ajalle.

Share this